Urmărește Eclipsa De Lună Roșie de Halloween

Într-un cadru idilic pe Insula Lacului Morii din Crângași, se pregătește să aibă loc un eveniment astral rar și fascinant – o eclipsă de Lună în noaptea de Halloween. Această eclipsă parțială, cu o frecvență de o dată la 500 de ani, promite să fie un moment de neuitat pentru locuitorii din Sectorul 6 Bucuresti.

Data și Ora Evenimentului

  • Data: Sâmbătă, în a doua zi de West Side HalloFest
  • Ora: Începând cu 21:02
  • Maximul Echipsei: La 23:14
  • Efectul Roșu: De la 22:00, partea de jos a Lunii va deveni roșie.

Cum Știm Că Această Eclipsă Este Atât de Specială? Adrian Bănuță, președintele Asociației Science & Technology și organizatorul AstroFest din Sectorul 6, explică că această eclipsă se întâmplă o dată la 500 de ani, conform calculelor matematice bazate pe previziuni astrale tradiționale.

Cum Poți Vedea Eclipsa de Lună Gratuit Prin Telescop? În timpul celor 3 zile de West Side Hallo Fest, echipa Știință și Tehnică va oferi ateliere de robotică, astronomie, desen 3D, gaming, VR, biologie, grafică, animație și multe altele pe Insula Lacului Morii. Sâmbătă, când are loc eclipsa, specialiștii vor avea la dispoziție 4 telescoape profesionale, inclusiv unul conectat la un ecran gigant pe scenă, pentru ca toată lumea să poată urmări evenimentul în direct.

Eclipsa De Luna Rosie pe Insula lacului Morii

Informații Despre Eclipsă de Lună În ultimii 5.000 de ani, au avut loc aproximativ 12.000 de eclipse de Lună, cu peste 7.000 dintre ele fiind parțiale sau totale. Cu toate acestea, numai aproximativ 3.800 au fost vizibile în diverse părți ale lumii. În medie, o eclipsă de Lună, fie parțială sau totală, se produce o dată la 1,31 ani. Prin urmare, o eclipsă de Lună de Halloween este extrem de rară, cu o probabilitate de aproximativ 1 la 1.000.

Ce Mai Trebuie Să Știți?

Această schimbare de culoare a Lunii are o semnificație astronomică și este rezultatul modului în care lumina Soarelui este refractată și filtrată de atmosfera Pământului în timpul unei eclipse de Lună.

Deși această eclipsă este un eveniment deosebit de rar, există o probabilitate mică ca vizibilitatea să fie afectată de nori, deoarece cerul senin este necesar pentru a observa eclipsa în toată splendoarea ei. Cu toate acestea, nu ratați această oportunitate de a asista la acest spectacol astral unic într-un cadru de poveste pe Insula Lacului Morii. Acest eveniment va rămâne cu siguranță o amintire deosebită, pe care o veți putea împărtăși copiilor și nepoților voștri.

Participă la West Side Hallo Fest și bucură-te de această experiență astronomică rară și captivantă!

Mai multe detalii despre program vor fi anunțate pe pagina de facebook a primariei sector 6. Halloween va fi mai spectaculos ca niciodată în Sectorul 6!

Urmărește Eclipsa De Lună Roșie de Halloween 2024

Lasă un răspuns