Beneficii migdale – Proprietati
Migdalele sunt originare din Iran, ulterior si din Europa. Gasim livezi
de migdali si in Romania.
Gustul deosebit si aroma unica, precum si valorile nutritionale, le face
deosebit de atractive in beneficiul sanatatii noastre. Ele pot fi dulci sau
amare.
Ele se pot consuma ca atare, dar si in multe deserturi. Cele amare se
pot folosi la diverse mancaruri, ori salate.
Datorita multiplelor beneficii pe care le confera migdalele, am avea mult
de castigat daca le includem in meniul nostru zilnic.
Beneficii migdale pentru sanatate
➜ Dau energie, sustin sanatatea inimii si a sistemului digestiv, protejeaza
pielea de poluare
➜ Uleiul de migdale daca este aplicat pe piele, catifeleaza si hidrateaza
➜ Bune pentru dinti, oase, previn osteoporoza (prin consumul regulat de
migdale)
Continutul de nutrienti tin glicemia sub control, iar cantatea de fibre mentin
greutatea sub control si dau satietate

Ce contin migdalele:
➜ Mangan, zinc, fier, cupru, vitamina B1, B2 si B6 (pentru sistemul nervos)
➜ Proteine, vitamine, fibre, minerale esentiale, magneziu, potasiu, calciu,
fosfor
Migdalele sunt apreciate si consumate mai ales de vegetarieni. Consumate in
cantitati mai mari, pot duce la crestere in greutate si la alte probleme de sanatate.
La anumite persoane pot aparea alergii, migdalele interactionand cu anumite
medicamente. In aceste cazuri este bine sa consultati medicul.
Atentie! Nu trebuie consumate mai mult de 20 de grame zilnic (aproximativ
un pumn mic de migdale) …Reactii adverse…