Cea mai buna reteta de mici originala in casa,
cu carne de porc, pe care o folosesc restaurantele
renumite din Romania si multi bucatari:
Lista cu ingredientele secrete:
1 kg carne de porc pasta sau tocata (din piept sau pulpa)
2 lingurite rase de sare;
1 lingurita rasa piper negru macinat;
1 lingurita bicarbonat de sodiu;
3 catei de usturoi pisati;
1/2 lingurita cimbru uscat;
1/2 lingurita boia dulce;
1/4 lingurita boia iute;
2 felii de paine tare imuiata in apa si stoarse.
Modul original de preparare mici acasa:
Intr-un bol mare, amestecati carne tocata de porc cu sare,
piper negru macinat, bicarbonat de sodiu, usturoi zdrobit,
cimbru uscat, boia dulce si iute.
Amestecul se framanata bine timp de 10-15 minute,
pana cand devine omogen si bine legat.
Compozitia se lasa la frigider o noapte, pentru a lasa aromele sa se combine.
Modelati micii cu ajutorul unei linguri de amestec intr-o forma
lunga si subtire, de 8-10 cm lungime cu diametru de 2-3 cm.
Incingeti gratarul cu lemnele de fag. Cand focul este stins si
gratarul este bine incins, invartiti micii pe gratar pana cand sunt
fragezi si rumeni, dar nu uscati.
Se servesc calzi, alaturi de ketchup, muraturi sau mustar cu cartofi prajiti si paine.
Stii si tu o reteta de mici la cuptor preparata acasa in care se adauga bicarbonat,
facuti doar din pulpa de porc, care sa iasa fragezi si zemosi?