Beneficii ciuperci – Proprietati

Ciupercile comestibile sunt cunoscute pentru beneficiile majore
asupra organismului, venind in intampinarea anumitor afectiuni.
Aceste legume contin o serie de nutrienti ce constituie un real
suport terapeutic.

Ce contin ciupercile:

► Surse de fibre importante – vitamine (B1, B2, B3, B6, D, acid folic)
► Minerale (potasiu, magneziu, fier, fosfor, cupru, sodiu, seleniu)

beneficii ciuperci

Beneficii ciuperci pentru sanatate

► Creste imunitatea organismului, regleaza tensiunea arteriala si
sistemul digestiv
► Nu au colesterol si contin putine calorii – bune in diete de slabire,
bune pentru sanatatea ficatului, a pancreasului, a oaselor
► Previn tulburarile digestive, sustin buna functionare a sistemului
reproductiv

► Benefice pentru ten, par, dinti, unghii, dar si pentru memorie
► Tratează anemia, fiind o buna sursa de fier, previne cancerul la san si
prostata

► Previn tulburarile digestive si bolile cardiovasculare, precum si AVC
► Tin diabetul zaharat la distanta, intrucat contin insulina naturala

Reactii adverse…