Beneficii usturoi – Proprietati
Pentru multiplele sale intrebuintari, pentru sanatate si nu numai,
usturoiul este considerat un antibiotic natural.
De asemenea este considerat si un panaceu universal, foarte
puternic, plin de minerale.
Ce proprietati are:
Creste imunitatea, dispare oboseala, creste energia, scade
colesterolul rau, boli coronariene (contine alicina)
Curata si fortifica organismul, elimina parazitii, bun pentru
boli respiratorii
Detoxifiant puternic, antiseptic si antifungic, previne
arterioscleroza, imbunatateste potenta
Reduce grasimea din ficat, elimina radicalii liberi, amelioreaza
osteoartrita, tratraza diareea, bun pentru cancer, Alzheimer
bun pentru slabit, stress, oboseala, subtiaza vasele de sange,
usurand circulatia sangelui
Ce contine usturoiul crud:
Usturoiul abunda in vitamine precum fier, calciu, magneziu, seleniu,
potasiu, zinc, vitamina C, etc.
A se consuma de preferat usturoiul mic, natural, proaspat, cumparat de
la tarani, sau organic, bio si nu cel incoltit.
Concursmul si Beneficile usturoiului – Sfaturi
Se foloseste cu succes in bucatarie, la nenumarate retete de gatit ca si
condiment pentru savoare.
De asemenea se foloseste chiar si in unele tratamente pentru par,
sampoane si masti de par, retete facute in casa, homemade.
Se poate stinge cu zeama de lamaie, pentru neutralizarea mirosului.
Nu este bine sa consume usturoi persoanele care iau aspirina,
anticoagulante, in sarcina si alaptare, gastrita, ulcer deoarece contine
arsenic …Reactii adverse…